Medische keuringen

HD en ED 
Voordat we hebben gekozen voor een nestje, hebben we mama  Lucie door de dierenarts laten testen op HD en ED. Papa Luca is hier ook op getest. HD en ED zijn vormen van gewrichtsslijtage die voor een deel erfelijk zijn bepaald.

Lucie en Luca hebben hiervoor allebei geen aanleg en de kans dat de pups het krijgen is daarmee meteen ook al een heel stuk minder. Toch geven we jullie ook de nodige tips en adviezen mee om de gewrichten van je pup tijdens de groei niet te zwaar te belasten. HD en ED kunnen ook ontstaan door een verkeerde belasting van de gewrichten.

Laat de pups het eerste jaar geen trappenlopen; ga niet naar het strand, tenzij het een hele harde zandlaag is; laat ze niet rennen of spelen op gladde harde ondergrond (parket, tegels); laat ze geen spelletjes doen met bruuske bewegingen en let erop dat de hond niet te zwaar wordt.

ECVO
Beide ouders hebben een ECVO ogentest test afgelegd met goed resultaat. De kans op erfelijke oogafwijkingen is daarmee een stuk kleiner. De oogtest moet ieder jaar herhaald worden. In beide families komen geen oogafwijkingen voor.

DNA test
Beide ouders hebben een DNA test ondergaan. Hierin wordt gekeken of er erfelijke aandoeningen zijn en of die overerfd kunnen worden. Dit is niet het geval.

Dit geeft jullie liefste labradoodle pup een hele goede basis mee!!