Gezondheid

We doen er alles aan om jullie gezonde pups mee te geven. Dat vinden we heel belangrijk voor de pup zelf en voor de baasjes!  

HD en ED
Voordat we hebben gekozen voor een nestje, hebben we mama  Lucie door de specialist laten testen op HD en ED. Papa Luca is hier natuurlijk ook op getest. HD en ED zijn vormen van gewrichtsslijtage die voor een deel erfelijk zijn bepaald.

Lucie en Luca hebben hiervoor allebei geen aanleg en de kans dat de pups het krijgen is daarmee meteen ook al een heel stuk minder. Toch geven we jullie ook de nodige tips en adviezen mee om de gewrichten van je pup tijdens de groei niet te zwaar te belasten. HD en ED kunnen helaas ook ontstaan door een verkeerde belasting van de gewrichten.


ECVO
Beide ouders hebben een ECVO ogentest afgelegd bij de specialist, allebei met goed resultaat. De kans op erfelijke oogafwijkingen is daarmee een stuk kleiner. 


DNA test
Beide ouders hebben een DNA test ondergaan. Hierin wordt gekeken of er erfelijke aandoeningen zijn en of die overerfd kunnen worden. Dit is niet het geval.


Ervaring
Dit nestje van Lucie is haar eerste nestje. Lucie is de jongste van onze drie generaties doodles en haar oma en moeder hebben samen 6 nestjes grootgebracht in de afgelopen elf jaar. We hebben dus de nodige ervaring en kennis in huis om ook jullie pups een vliegende start te geven.


Dracht en puppytijd
Lucie krijgt alleen een nestje als ze goed gezond is. We houden ons ook aan de regels die binnen rasverenigingen worden gehanteerd. Daarin staat onder andere dat een hond maximaal een nestje per jaar mag krijgen en maximaal vijf in haar leven. Wij blijven daar royaal onder; de mama s zijn immers allereerst onze eigen huisdieren. De gezondheid van moeder en pup staan voorop. 

Lucie krijgt vanaf haar vijfde zwangerschapsweek extra eiwitrijke voeding. Ze wordt verwend met puppyvoer, extra kipfilet of een vers eitje. We begeleiden zelf de bevalling, maar de dierenarts is altijd bereikbaar en komt langs wanneer dat nodig is.

Groeicurve
Als de pups er eenmaal zijn wegen we ze dagelijks en houden we de groeicurve bij. We gaan op het goede moment en heel rustig aan over van moedermelk naar natte en later droge brokjes. De dierenarts komt rond een week of zes langs voor een keuring en een vaccinatie of een titerbepaling.

Ontwormen
We ontwormen de pups en de mama met 2, 4, 6 en 8 weken. Daarna kunt u zelf het schema voorzetten.


Dierenarts en vaccinatie
De dierenarts komt in week 6 langs om alle pups te controleren, een chip te plaatsen en de eerste enting te geven. Jullie krijgen allemaal een Europees paspoort mee voor de pup waar dit alles in staat.


Tips en adviezen
In de puppy tijd leggen we graag van alles uit over onze doodle pups aan de aanstaande baasjes. Daarom is het ook prettig dat jullie een paar keer op bezoek kunnen komen in de eerste acht weken van de pups. Jullie krijgen ongemerkt heel veel tips en adviezen mee, ook qua gezondheid.