Gezondheid pups

Mama Lucie is getest op ECVO (oogziekte), HD en ED (Heup en Elleboogdysplasie). Zij heeft ook een uitgebreide DNA test ondergaan.
Papa Indie heeft precies dezelfde keuringen gedaan; ook met prima resultaat. Zo weten we zeker dat de pups geen erfelijke aandoeningen zullen krijgen! Natuurlijk kunnen jullie de testen inzien bij de kennismaking. Je krijgt ook een afstammingslijn mee van jullie pup en zijn of haar familie. ;-)

We begeleiden de gezondheid van de pups heel secuur tijdens de eerste 8 weken. In principe begeleiden we zelf de bevalling, maar we kunnen onze dierenarts altijd bellen als dat nodig mocht zijn. Na de bevalling worden de pups gewogen; we leggen ze meteen bij de mama aan om te drinken. We houden hun gewicht dagelijks bij en maken een groeicurve om te bekijken of ze voldoende aankomen.

De pups worden in de eerste 8 weken volgens schema 4 keer ontwormd. Ze worden door de dierenarts nagekeken, gevaccineerd en gechipt en krijgen een Europees paspoort mee. 

We nodigen de baasjes in spe uit voor een vachtverzorgingsuitleg bij een ervaren doodle trimster. Ook een goed onderhoud van de vacht is essentieel voor een gezonde doodle!

Op 4 april is er een echo gemaakt van de pups. We hebben er samen met de dierenarts 9 geteld., Maar wachten de geboorte nog even af, vaak zorgt die nog wel voor een verrassing!