Kosten liefste labradoodle pup

Een multigeneratie pup is duurder dan een eerste of tweede kruising labradoodle. De eigenschappen zijn qua vacht en karakter immers veel stabieler en het kost een aantal generaties voordat je zover bent.

De exacte prijs kunnen we pas aangeven wanneer de pups geboren zijn en ligt zo rond de 3000 euro. We realiseren ons dat dat een hoog bedrag is. 

Natuurlijk kiest iedereen de pup die het beste bij hem past, ook qua budget; het is dus belangrijk om hier goed over na te denken. Want met alleen de aanschafkosten ben je er nog niet; zie onze uitleg over kosten.

Vanwege corona is er extreme belangstelling voor pups. Dat is lastig voor geïnteresseerden maar ook voor ons. We willen immers vooral dat onze pups goed terecht komen. 

Er worden in deze tijd ook eerste generatie labradoodle pups te koop aangeboden voor rond de 3500 euro. Vraag dan asjeblieft na of de ouders gezondheidskeuringen hebben gehad, of er niet te vaak pups zijn en welke gezondheidsgaranties de fokkers meegeven.

Van eerste generatie pups kunnen de vacht en de karaktereigenschappen nog erg verschillen. Natuurlijk zijn dit ook lieve pups; dus bekijk gewoon wat het beste bij jullie en jullie gezinssituatie past. Kies alleen nooit voor een broodfokker! 


We raden wel met klem aan om er bij de keuze voor een pup goed op te letten dat:
  • de pups goed gesocialiseerd worden (bij voorkeur in een gezin of woonomgeving);
  • de ouders zijn getest op HD en ED en ECVO en andere erfelijke aandoeningen;
  • de pups verantwoordelijk en met liefde voor de dieren worden gefokt;
  • hoeveel nestjes een fokker heeft (maximaal 1 per jaar per vrouwtje);
  • er is altijd een risico op allergieën, omdat niet iedere pup de hypoallergene vacht van de meerdere generaties labradoodle heeft die niet verhaart. Maar als je geen allergieën hebt, hoeft dit natuurlijk helemaal geen probleem te zijn!