Foto's van de pups; 5 dagen

Een week voor de geboorte was Lucie nog lekker met ons op vakantie en genoot ze van de zon, de natuur en zwemmen in riviertjes. Ze kwam lekker uitgerust terug en helemaal klaar voor de grote dag! 

We hebben een tijdje in spanning gezeten, maar uiteindelijk is Lucie op 12 mei bevallen. Ze heeft 12 prachtige pups op de wereld gezet!

De bevalling duurde van negen uur in de ochtend tot half zeven in de avond; met regelmatig een of twee uurtjes er tussen. Zo'n rustpauze tussendoor is heel normaal bij honden en Lucie nam dan telkens rustig de tijd om alle pups die al geboren waren, schoon te likken en drinken te geven.


De pups zijn allemaal prachtig en gezond. Ze zijn licht van kleur; het zijn 3 heren en 9 dames; een paar pups hebben een curly fleece vacht en een aantal de wavy fleece vacht; de kleuren variëren tussen wit, crème, honingblond, abrikoos, café au lait, en van alles er tussenin. Dat zien we pas beter na hun eerste badje en dat krijgen ze pas veel later. ;-)

Deze liefste doodle pups zijn kinderen van onze liefste labradoodle Lucie en Indie van de Golden d Amour Doodles.

Hierbij de fotoportretjes van de eerste dag. De pups zijn nog geen volleerde fotomodellen en mama wil ze ook niet lang kwijt; maar zo krijgen jullie alvast een beetje een indruk. 


1. Dit reutje met donkerblauw bandje is de eerstgeborene. Zoals dat vaak gaat met de eerste pup, kwam hij ter wereld terwijl Lucie nog een beetje aan het ijsberen was door de kamer. We hebben 'm meteen aan kunnen pakken hoor! ;-)

Het is een rustig mannetje, hij is abrikoos en heeft een wavy vacht en een mooie roze neus. Hij is geboren om 905 uur en woog 330 gram.


2. Zijn zusje met bandje zwart maakte er helemaal een feestje van. Zij kwam nog geen 10 minuten later en werd geboren op de bank. Dat belooft wat voor later. ;-)

Ze is honingblond en heeft een wavy fleece vacht. Het is een stevige tante, ze weegt bij de geboorte 375 gram. Dat zegt overigens helemaal niets over hoe groot ze later uit zal groeien!


3. Dit meisje met bandje groen met stippen was de 3e pup die in een kwartier geboren werd. Dat gebeurde luid piepend om 9:20 uur. Net als haar grote zus vond ze de bank wel een goede plek. 

Dit elegante dametje is wit en heeft een curly fleece vacht en een roze neusje. Ze is een beetje tengerder en kleiner met haar 295 gram. Natuurlijk wegen we de pups iedere dag en als het goed is, is ze in een week in gewicht verdubbeld.


4. Lucie nam een uurtje pauze om haar eerste drietal schoon te likken en te voeden. Toen kwam dit mooie krullerige prinsje te wereld.

Dit mannetje heeft bandje lichtblauw met wit eromheen. Hij heeft een mooie curly fleece vacht en is abrikooskleurig. Hij is rustig van aard maar we geven geen garantie dat hij dat in de toekomst ook blijft. ;-) Hij weegt bij zijn geboorte om 10:10 uur 400 gram en is daarmee zwaarste pup uit dit nestje


5. Weer een uurtje later om 1120 uur werd dit mooie dametje met bandje lichtroze geboren; keurig zonder hulp en netjes naast haar broertjes en zusjes in de werpkist. Een voorbeeldige pup dus!

Ze heeft een curly fleece vacht en is abrikooskleurig. Ze weegt bij de geboorte 376 gram.


6. Een half uurtje daarna kwam dit dametje met limekleurig bandje. Ze is fijntjes gebouwd en heeft een blonde curly fleece of mengvacht en een opvallend zwart neusje! 

Bandje lime is rustig en lijkt nu al een heel sensitief meisje. Ze is geboren om 1149 uur en woog 290 gram. Zij is de kleinste van het nestje.


7. Ook de zevende pup met bandje donkerroze is weer een vrouwtje. Ze wordt in stuit geboren maar gelukkig wel in het vlies; dat gaat makkelijker. 

Zij wordt als eerste liefste labradoodle pup ooit buiten geboren....;-) Want ook een mama moet er af en toe eventjes uit! Natuurlijk zijn we erbij en vangen we haar meteen op.

Dit schattige meisje weegt 316 gram en heeft een heel mooie, lichte curly fleece vacht.


8. Dit oranje prinsesje lijkt meteen wel een fotomodel. Ze poseert tenminste heel bevallig. ;-) En laat zich rustig oppakken.

Ze heeft een lichtblonde wavy fleece vacht en een mooi roze neusje. Ze is om 1332 geboren en weegt een keurige 338 gram.


9. En weer een dame. Ze wordt vlak na haar zus geboren. Ze krijgt bandje lichtblauw met een rood bandje eromheen. Ze heeft een lichte wavy fleece vacht met licht oranje gloed en een roze neusje. Ze heeft een prachtig breed en een beetje stoer koppie. 

Bandje lichtblauw met rood is geboren om 1345 en weegt 398 gram. Ze is daarmee de op een na gewichtigste pup van het nestje! Ze is relaxt en chill. 


10. Ruim een uur later wordt dit mannetje geboren. Hij krijgt bandje donkerpaars. Hij ligt in stuit en er komt als eerste een pootje naar buiten. Gelukkig wordt hij met onze hulp verder zonder complicaties en vlot geboren.

Het is een knapperd net als zijn broertjes en zusjes. Hij heeft een lichte vacht en is mooi curly. En hij heeft een mooi glimmend roze neusje. 


Hij weegt 357 gram en wordt geboren om 15:50 uur.


11. Een uurtje later wordt er weer een mooi meisje geboren. Ze krijgt een rood bandje. De meisjes kleur bandjes beginnen behoorlijk op te raken! 

't Is een fijn gebouwd dametje met een glanzende wavy fleece vacht. Een beetje honingkleurig en het lijkt of er een witte tekening bij haar snuitje zit. Ze weegt 330 gram en wordt geboren om 16:50 uur. 

Bandje rood vindt het nog niet zo fijn om beetgepakt te worden en begrijpelijk, ze wil natuurlijk liever lekker tegen haar mama aan liggen! Daarom is de foto wat bewogen.


12. Twee uur later kwam dit hekkensluitertje! Weer een meisje, bandje lichtblauw met hartjes. Mama had het in de tussentijd natuurlijk ook al wel heel erg druk met haar 11 grote broers en zusjes.

Ze werd geboren in stuit met een parmantig pootje voorop. Ze had een beetje vocht in de longen, dus we hebben haar met een paar puppy grepen geholpen. Toen dat achter de rug was, kroop ze meteen zelf op mama af en vond al snel het beste plekje om te drinken.

Ze heeft een glanzende wavy fleece vacht en een roze neusje. Ze heeft wat wit rond haar snuitje en dat maakt haar heel expressief! Ze is geboren om 1835 uur en woog 320 gram.