Foto s eerste week nestje Lucie en Pim

Onze Lucie kreeg op 3 juni 2021 in totaal 11 pups. Ze zijn overdag in onze woonkamer geboren en gelukkig zijn ze allemaal gezond en tierig! Er zitten slaapkoppies tussen en assertievelingen, die hun broertjes en zusjes opzij duwen om te drinken. Er zitten gevoelige pups tussen en wat avontuurlijke. We zien al voorzichtig de verschillen, maar die zullen in de loop van de komende 8 weken dat we voor ze mogen zorgen, steeds duidelijker worden.

Deze liefste doodle pups zijn kinderen van onze eigen doodle Lucie en Pim, een prachtige Australische labradoodle. We hebben bij de keuze van de partner gekeken naar de gezondheidstesten (DNA, HD, ED, ECVO), afstamming (geen verwantschap, ook niet in eerdere generaties) en karakter (sensitief, kindvriendelijk, intelligent, enthousiast, stabiel en nieuwsgierig).

Hierbij de fotoportretjes van de eerste week.


1. Dit reutje met bandje donkerblauw wit gestreept is de eerstgeborene. Hij kwam op 3 juni om 1150 ter wereld. 

Hij is wavy fleece zwart met een breed koppie, een wit kinnetje en een lange witte streep op de borst. Het is een hele relaxte pup en het woord "chill" is hem op zijn lijf geschreven. 

Zijn geboortegewicht is 385 gram en zijn gewicht na 8 dagen 749 gram.


2. Dame met bandje roze kers is een egaal bruine pup. Ze heeft een wavy fleece vacht. Ze is rustig en elegant en poseert voor de portretfoto als een volleerd fotomodel.

Bandje roze kers werd geboren om 12:15 uur met 385 gram en met 8 dagen weegt ze 739 gram.3. Bandje wit met blauwe hartjes is geboren om 13:02 uur; ruim 45 minuten na zijn zus. Het is een curly fleece bruin reutje. Het lijkt alsof hij een ouderwets golfpermanentje heeft. 

Hij is best een beetje eigenwijs; want hij wil niet stilzitten voor de foto. En we hebben niet eens een flits gebruikt. ;-)

Bandje wit met blauwe hartjes woog bij geboorte 384 gram en na 8 dagen 602 gram.4. Bandje regenboog is een dame met een egale bruine wavy fleece vacht. Ze is vrij rustig en sensitief maar er zit wel een koppie op. ;-)  En als ze trek heeft wordt ze heeeeel beweeglijk.

Ze is geboren om 13:10 uur en woog 356 gram. Na 8 dagen is dat ruim 550 gram. Zij is wat lichter in gewicht dan de meeste broers en zussen. maar dat betekent niet per se dat dat ook zo blijft hoor! Iedere pup heeft zijn eigen groeicurve tot ze ongeveer 1 jaar oud zijn.5. Om 13:45 uur werd er een egaal fluweel zwart mannetje geboren. Hij heeft een wavy fleece vacht. Bandje lichtblauw glitter is sensitief en zachtaardig. Hij past zich snel aan aan zijn omgeving en straalt heel veel rust uit. Maar het is ook wel een doodle en een beetje eigenwijzigheid is hem niet vreemd.

Bandje lichtblauw glitter woog 388 gram bij geboorte en bij 8 dagen is dat ruim verdubbeld naar 789 gram. Hij moest bij geboorte even op gang geholpen worden, maar daar is nu niets meer van te merken!6. Om 14:15 uur werd een fluweelzwart dametje geboren met een wit kinnetje en een witte smalle streep op de borst. Ze heeft een wavy en deels curly fleecevacht, maar is meer wavy dan curly. Ze heeft bandje oranje wit gekregen. 

Ze woog bij de geboorte 370 gram en bij 8 dagen al 708 gram. Ze groeit dus alsof ze Pokon krijgt! ;-)

Qua karakter is bandje oranje wit een sensitieve pup. Maar ook behoorlijk onderzoekend. Een leuke mix!7. Bandje kobaltblauw is een stoere man. Hij is fluweelzwart met een smalle witte linkt op zijn borst en een breed koppie. Hij is onderzoekend, avontuurlijk en soms een beetje overenthousiast. Maar als hij gegeten heeft, komt hij ook weer heerlijk rustig tegen je aan liggen!

Hij is geboren om 14:40 uur en woog 363 gram; na 8 dagen is dat 664 gram. Hij is dus een van de lichtere pups uit het nestje. Maar dat zegt nog niets over zijn uiteindelijke gewicht hoor!8. Om 15:17 uur werd er weer een meisje geboren. Ze kreeg bandje zwart met kersen. Ze is vrij rustig en sensitief.

Ze is helemaal egaal fluweelzwart en heeft een wavy fleece vacht. Ze woog 361 gram bij de geboorte maar ruim 700 na 8 dagen. En doet het dus prima! Ze heeft een heel mooi en breed doodle koppie met een zwart neusje.

9. Tot nu toe hebben de reutjes en teefjes elkaar keurig afgewisseld. Maar nu wordt er direct na haar zus, om 15:35 uur, nog een meisje geboren, bandje roze.

Ze is fluweelzwart met een wit kinnetje en een witte vlek in de vorm van een medaille op haar borst. Ze heeft ook witte voetjes. 

Bandje roze is een van de lichtere pups, ze wordt geboren met 335 gram en bij 8 dagen weegt ze 567 gram. Ze heeft pit en weet wat ze wil. Tegelijk is ze ook heel sensitief en vindt het nu al heerlijk om zich lekker op te krullen in mensenhanden. Dat wordt nog een echte uitdaging voor baasjes die niet willen dat de doodle op de bank komt te liggen. ;-)10. Zo'n anderhalf uur later (ja dat kan!), om 17:05 wordt er een reutje geboren, Hij is zwart en helemaal glimmend curly. Bandje donkerblauw glitter heeft een witte bef en een wit snorretje en het is een echte knapperd! Al doet hij ons om de een of andere reden wel erg aan de sixties denken ;-)

Bandje donkerblauw glitter weegt 392 gram bij de geboorte en bij dag 8 al 726 gram. Hij is een beetje mopperig als we 'm zomaar op een kussen leggen.11. Bandje zwart wordt als hekkensluiter geboren om 17:45 uur. Het is een wavy fleece mannetje met een klein wit kinnetje en een wit vlekje op zijn borst, dat lijkt op een hartje. Hij heeft een mooi breed doodle koppie.

Bandje zwart is een hele aanhankelijke kleine doodle. Hij vindt het prima als je m op een kussen legt en ploft (na een beetje overreding van onze kant) zijn koppie er lekker in; om weer verder te gaan slapen. Hij ligt het liefst lekker tegen zijn broertjes en zusjes, zijn mama of tegen ons aan. 

Hij is geboren met een gewicht van 412 gram en was dus bij geboorte de zwaarste pup. Bij 8 dagen weegt hij een gemiddelde 700 gram.