Hoe ziet een oppasdag eruit bij "de liefste labradoodles"?

Ochtend
We starten de dag met een ochtendwandeling. Rond 8:45 uur wandelen we een uurtje. De doodles die eerder gebracht zijn wandelen mee; de doodles die later gebracht worden niet; we gaan er van uit dat die dan hun ochtendwandeling al hebben gehad.

We wandelen altijd in losloopgebieden, waar de doodles lekker kunnen ravotten en hun energie echt kwijt kunnen. Want die hebben doodles meestal in overvloed!

Wanneer we terug zijn krijgt iedere doodle zijn ontbijt. De bedoeling is dat jullie hun eigen voer meegeven. Iedere doodle heeft immers zijn eigen voorkeur, sommigen hebben allergie├źn en sommige doodles zijn kieskeurige eters, vooral in de ochtend.

Iedere doodle krijgt bij ons zijn of haar eigen etensbak en we geven ze apart te eten. We blijven er bij om te zien of iedere doodle zijn eigen voer opeet en niet dat van hun doodle vriendjes of vriendinnetjes. ;-)

Daarna kunnen de honden lekker uitrusten binnen. Met mooi weer mogen ze natuurlijk ook in onze tuin spelen. We doen af en toe een doodle denkwerkje.

Middag
Rond een uur of een begint de middagwandeling. Die duurt ook weer een uurtje, zodat alle doodles lekker hun energie kwijt kunnen. 

De doodles die dat gewend zijn, krijgen na de middagwandeling hun lunch; volwassen honden krijgen dan een hondensnack waar ze lekker op kunnen kauwen. Natuurlijk nemen we op de wandelingen ook altijd beloningssnoepjes mee en houden we rekening met evt. allergie├źn.

Vanaf een uur of twee, drie druppelen de kinderen binnen. De meeste doodles willen dan van allemaal stuk voor stuk aandacht en onze kinderen vinden het heerlijk om met een doodle op schoot bij te komen van school.

Avond en nacht
Rond 18 uur krijgen de doodles hun avondeten.

's Avonds maken we rond 21 uur - 2130 uur een wandeling van een half uurtje. Daarna is het doodle bedtijd.

Jullie hond slaapt samen met onze eigen doodles in de woonkamer. In zijn eigen mand, op het kleed of op een kleed op de bank. Lekker comfortabel en gezellig dus. Je mag een eigen mand of bench meegeven, als jullie doodle daaraan gewend is. En een knuffel of knuffellapje. Voor dagopvang raden we dat niet aan.


Vachtverzorging
We bieden bij de reguliere dagopvang geen extra vachtverzorging, tenzij jullie hier zelf om vragen. We wassen de poten wel uit wanneer de doodles erg modderig zijn of wanneer er een ongelukje gebeurt. En maken de oogjes van de doodles natuurlijk schoon als dat nodig is. 

Wanneer jullie doodle bij ons logeert, boosteren en borstelen we jullie doodle we een keer per week uitgebreid. Op afspraak kan dit eventueel vaker.


Tijden en halen en brengen

Breng- en haaltijden zijn in overleg en flexibel; vanaf ongeveer 8 uur 's ochtends tot 20 uur 's avonds. We hebben wel vaste wandeltijden. Breng je je doodle ervoor; dan kan hij gezellig mee; komt hij erna; dan verwachten we dat hij al thuis is uitgelaten. 

Een oppasdag duurt ongeveer 8 tot 10 uur; mocht jullie doodle langer blijven, dan verrekenen we de uren naar rato. 

Bij logeerpartijen berekenen we iedere oppasdag, dus ook de breng- en afhaaldag. Het kost immers extra tijd om een goede overdracht te verzorgen samen met de baasjes.