Welkome gasten!

We vangen graag labradoodles, golden doodles, cobberdogs, poedel kruisingen en waterhonden op. Niet alleen vanwege hun gezellige en sociale karakter; en omdat ze goed met elkaar kunnen opschieten; maar ook in verband met allergie van een van onze kinderen. En we weten dat jullie doodle zich in een groep met gelijksoortige honden het best op zijn gemak voelt!


"Dag-doodles"

Doordeweeks zijn er regelmatig doodles voor een oppasdagjezij worden in de ochtend gebracht en gaan in de middag weer naar huis. Ze wandelen alle dag wandelingen lekker mee en spelen gezellig met onze andere doodles in huis. Veel dagdoodles komen inmiddels op een vaste dag in de week. Maar af en toe een dagje mag ook, als dat past! Informeer gerust bij ons of er plek is. 


"Logeerdoodles"
Daarnaast hebben we vaak ook loges. Soms voor een weekend, soms voor een week of een langere vakantie. Loges hebben het voordeel dat ze overdag lekker mee kunnen wandelen in een gezellige doodle roedel; en de avonden hebben we (ook in drukkere periodes) alle tijd om hen nog wat extra knuffel aandacht te geven. ;-)

Aantal doodles in hoog- en laagseizoen
Sommige doodle baasjes vragen wel eens hoeveel doodles er bij ons te gast zijn. Dat wisselt per dag! Niet alleen het aantal, maar ook het karakter van de gasten is voor ons belangrijk om mee te wegen in de groepssamenstelling. 

De ene hond heeft wat meer begeleiding nodig dan de andere, vooral als ze voor een eerste keer komen. De eerste dag houden we dan ook altijd zo rustig mogelijk, zodat ze aan de roedel en aan ons kunnen wennen. Gelukkig zien we veel doodles ook snel weer terug en dan rennen ze vaak al vanaf de auto naar ons huis om weer te komen spelen! Dat vinden we het mooiste compliment.

Onze ervaring leert dat 4 gast-doodles snel een gezellig clubje vormen samen met onze drie doodles. Zo kunnen we ze allemaal genoeg aandacht en rust geven en hebben ze wel een gezellige roedel om mee te spelen. De doodles genieten daar altijd erg van! Vaak is de groep kleiner en bestaat uit 2 of 3 gastdoodles.

In het hoogseizoen is het altijd drukker met loges; en in het laagseizoen zijn er juist meer baasjes die een dagje opvang zoeken, bijvoorbeeld voor werk of studie. Daarom houden we het maximum van 4 gasten aan; maar wisselt het aantal loges en dagdoodles wel eens. 

Er kan wel eens een dagje of een weekend zijn, dat vakanties elkaar overlappen. Wanneer de honden elkaar kennen en het naar hun zin hebben in de roedel, kan er dan wel eens voor een paar daagjes een vijfde doodle zijn. We letten er dan extra op dat de karakters bij elkaar passen en dat doodles al vaker bij ons geweest zijn. Zo kunnen we de veiligheid van alle doodles blijven garanderen!

De opvang is natuurlijk bij ons thuis en de honden slapen gewoon in de woonkamer. Het moet dus wel passen. ;-) En we willen genoeg aandacht aan alle doodles blijven geven! 


Voorwaarden voor gasten:

  • We vangen alleen labradoodles, golden doodles, andere poedel kruisingen en waterhonden op. Niet alleen vanwege hun gezellige en sociale karakter; en omdat ze goed met elkaar kunnen opschieten; maar ook in verband met allergie van een van onze kinderen.
  • We vangen alleen honden op die het gezellig vinden in een gezin met kinderen en sociaal zijn naar andere honden. Dat is bij doodles gelukkig bijna altijd het geval! 
  • Wij vangen teefjes en geholpen reutjes op.
  • Als jullie doodle loops is, kan ze alleen bij ons logeren als dat uitkomt met andere gasten. Ze blijft dan aan de lijn tijdens de vruchtbare periode.
  • Reutjes die niet gecastreerd zijn, zijn alleen in overleg welkom; afhankelijk van o.a. de periode van het jaar en de andere gasten die er zijn.
  • Inschrijfformulier
    Graag bespreken we tijdens de kennismaking het gedrag van jullie hond met jullie. Jullie kennen je eigen doodle immers het beste! We vragen ook altijd om bijzondere aandachtspunten van tevoren aan te geven in ons inschrijfformulier. 
    Wanneer jullie doodle meer gebaat is bij een rustige omgeving, zonder fietsers en wandelaars zoals we die tijdens onze wandelingen wel eens tegenkomen, dan bespreken we dat van tevoren samen. We hebben gelukkig een fijne collega waar we jullie dan graag naar doorverwijzen. Maar in overleg is er heel veel mogelijk!