Labradoodle vacht

Veel mensen die een labradoodle willen, doen dat niet alleen vanwege hun speelse blije eigenwijze karakter, maar ook omdat de labradoodle hypoallergeen is. Niet iedere labradoodle heeft echter zo'n anti allergische vacht, zeker bij de eerste en tweede kruisingen is dat nog erg wisselend. Voor de liefste labradoodle pups kunnen we garanderen dat zij geen allergische reactie veroorzaken.

De liefste labradoodle pups hebben allemaal de kenmerkende zachte fleece vacht. Daarbij heb je dan nog twee soorten; curly fleece (met krullen; maar zachter dan die van de poedel) en wavy fleece (golvend). Je ziet dit verschil op de foto's duidelijk terug. Sommige pups zitten er een beetje tussenin.

De vacht van de labradoodle valt nauwelijks uit, dus dat betekent dat je die goed moet onderhouden. De vacht kun je uit de klit houden door goed te borstelen; het makkelijkste gaat dat met een doodlebooster. Het is ook nodig om de hond regelmatig te (laten) trimmen. Anders worden de haren te lang en lukt het niet meer om ze goed bij te houden. 

Labradoodles zijn er over het algemeen (en als je van jongs af aan oefent!) gek op om gekamd en geknipt te worden. Ze genieten van die aandacht en zien er zelfs naar uit.

Wij geven jullie graag adviezen mee. En een paar weken nadat jullie de pup hebben afgehaald, organiseren we een vacht onderhoud bijeenkomst bij een erkende labradoodle vacht specialiste. Dat is een hele goede start voor een mooie vacht van jullie allerliefste labradoodle pup!!