Gezondheid van mama en pups

Dit nestje van Jolie is haar derde nestje en haar moeder Capi heeft vroeger ook twee nestjes gehad. Dit is voor ons dus het vijfde nestje liefste labradoodle pups dat hier in onze woonkamer ter wereld komt. We hebben dus de nodige ervaring en kennis in huis om ook jullie pups een vliegende start te geven, ook qua gezondheid! We vinden dat voor de pups en voor de baasjes erg belangrijk.


Als jullie bij ons een labradoodle pup uitkiezen, dan is het goed om te weten dat die met zorg en verantwoord ter wereld is gekomen. Onze labradoodle pups komen uit bekende afkomst lijnen en jullie krijgen een duidelijk overzicht daarvan met de pup mee naar huis. Wanneer je weet wie de ouders en grootouders zijn, en hoe hun gezondheid is, zegt dat immers ook iets over het karakter en de gezondheid van de pup.


De ouders zijn nagekeken en goed bevonden voor: 
HD en ED
Oogafwijkingen
Von Willebrand ziekte 

Dracht en puppytijd
Jolie krijgt alleen een nestje als ze goed gezond is. We houden ons aan de regels die binnen rasverenigingen worden gehanteerd. Daarin staat onder andere dat een hond maximaal een nestje per jaar mag krijgen en maximaal vijf in haar leven. De gezondheid van moeder en pup staan immers voorop. 

Jolie krijgt vanaf haar vijfde zwangerschapsweek extra eiwitrijke voeding. Ze wordt verwend met puppyvoer, extra kipfilet of een vers eitje. We begeleiden zelf de bevalling, maar de dierenarts is altijd bereikbaar en komt langs wanneer dat nodig is.

Groeicurve`
Als de pups er eenmaal zijn wegen we ze dagelijks en houden we de groeicurve bij. We gaan op het goede moment en heel rustig aan over van moedermelk naar natte en later droge brokjes. De dierenarts komt rond een week of zes langs voor een keuring en een vaccinatie of een titerbepaling.

In de puppy tijd leggen we graag van alles uit over onze doodle pups aan de aanstaande baasjes. Daarom is het ook prettig dat jullie een paar keer op bezoek kunnen komen in de eerste acht weken van de pups. Jullie krijgen ongemerkt heel veel tips en adviezen mee, ook qua gezondheid.