Hoe ziet een oppasdag eruit bij de liefste labradoodles?

Oppas bij DE LIEFSTE LABRADOODLES is:
- een plekje in huiselijke kring;
- in een gezin met kinderen;
- en andere doodles om mee te spelen;
- een slaapplekje bij ons in de woonkamer (mand of deken mag mee);
- kleinschalig en dus individuele aandacht;
- lange wandelingen in losloopgebieden; samen met de andere doodles;
- een liefdevolle doodle oppas;
- die meer dan voldoende ervaring heeft met doodles en doodlemanieren;
- en het leuk vindt om doodles op te vangen en te leren kennen;
- flexibel in haal- en brengtijden; alles in overleg.

Doodle dag bij de LIEFSTE LABRADOODLES:
We starten de dag met een ochtendwandeling. Rond 8:45 uur wandelen we een uurtje. De doodles die eerder gebracht zijn wandelen mee; de doodles die later gebracht worden niet; we gaan er van uit dat die dan hun ochtendwandeling al hebben gehad. Natuurlijk in overleg.

Wanneer we terug zijn krijgt iedere doodle zijn ontbijt. De bedoeling is dat jullie hun eigen voer meegeven. Iedere doodle heeft zijn eigen voorkeur en sommige doodles zijn kieskeurige eters, vooral in de ochtend.

Iedere doodle krijgt bij ons zijn of haar eigen etensbak en we voeren ze apart. We blijven er bij om te zien of iedere doodle zijn eigen voer opeet en niet dat van hun doodle vriendjes of vriendinnetjes. ;-)

Daarna kunnen de honden lekker uitrusten binnen. Met mooi weer mogen ze natuurlijk ook in onze tuin spelen. We doen af en toe een doodle denkwerkje.

Tussen twaalf en half twee begint de middagwandeling. Die duurt ruim een uur. We gaan af en toe met de auto naar een ander losloopgebied. Afwisseling is ook voor doodles heerlijk.

De doodles die dat gewend zijn, krijgen na de middagwandeling hun lunch; volwassen honden krijgen dan een hondensnack waar ze lekker op kunnen kauwen. Natuurlijk nemen we op de wandelingen ook altijd beloningssnoepjes mee.

Vanaf een uur of twee, drie druppelen de kinderen binnen. De meeste doodles willen dan van allemaal stuk voor stuk aandacht en onze kinderen vinden het heerlijk om met een doodle op schoot bij te komen van school.

Tussen vier en zes wandelen we nog een half uurtje. Dat ligt een beetje aan het gezinsprogramma en de afhaaltijden van de doodles. Het is natuurlijk vervelend als er een baasje voor de deur staat en zijn doodle niet thuis is. ;-)

Rond 18 uur krijgen de doodles hun avondeten.

's Avonds maken we rond 21 uur - 2130 uur een wandeling van een half uurtje. Daarna is het doodle bedtijd.

Jullie hond slaapt samen met onze eigen doodles in de woonkamer. In zijn eigen mand, op het kleed of op een kleed op de bank. Lekker comfortabel en gezellig dus. Je mag een eigen mand of bench meegeven, als jullie doodle daaraan gewend is. En een knuffel of knuffellapje. Voor dagopvang raden we dat niet aan.

We bieden bij de reguliere dagopvang geen extra vachtverzorging, tenzij jullie hier zelf om vragen. We wassen de poten wel uit wanneer de doodles erg modderig zijn of wanneer er een ongelukje gebeurt. En maken de oogjes van de doodles natuurlijk schoon als dat nodig is. 

Wanneer jullie doodle bij ons logeert, doen we een keer per week een uitgebreide vachtverzorging waarin we jullie doodle boosteren en waar nodig borstelen. Op afspraak kan dit eventueel vaker.