Kleinschalige doodle opvang 

Hoeveel doodles?
Onze opvang is kleinschalig. Er logeren maximaal twee doodles tegelijk; daarnaast kunnen er doodles zijn voor een oppasdagje. We hebben maar zelden een maximale bezetting. Meestal zijn er een of twee gasten tegelijk. Zo kunnen we ze allemaal genoeg aandacht en rust geven.

Tijden en halen en brengen
Breng- en haaltijden zijn in overleg en flexibel; vanaf 8 uur 's ochtends tot 20 uur 's avonds. Blijft jullie doodle langer, dan mag hij of zij blijven logeren.
Een oppasdag duurt maximaal 12 uur; een overnachting maximaal 24 uur. Langer mag; maar dan wordt het tarief naar rato aangepast! We berekenen de breng- en haaldag niet apart; dat scheelt jullie in de kosten.

Vrouwtjes/mannetjes en loopsheid
Wij hebben zelf drie vrouwtjes, waarvan eentje is geholpen, maar de andere twee niet. Hier houden we rekening mee in onze opvang. Als jullie doodle loops is, mag ze wel bij ons logeren, maar blijft ze aan de lijn. 

Onze eigen liefste labradoodles
Wij hebben zelf drie hele lieve standaard maat labradoodles, oma Capimama Jolie en (klein)dochter Lucie. Het zijn rustige en stabiele doodles, die graag andere doodles in de groep opnemen.
Oma Capi is de leider van de roedel; Jolie vindt het heerlijk om met een groep doodles te rennen en ravotten en Lucie heeft het meeste geduld met vooral jonge doodles.
We hebben gemerkt dat wat onzekerder doodles door het meedoen in onze roedel meer leren over hondenmanieren en zich steeds vrijer en blijer gaan voelen.

Andere huisdieren
We hebben ook andere huisdieren in huis en in de tuin. Onze ervaring is dat dit op een logeeradres snel goed gaat, omdat de loge ervan uit gaat dat de "vreemde" huisdieren nu eenmaal bij dat logeeradres horen. Jullie doodle zal daarom in de logeer omgeving vaak heel anders reageren dan bij jullie thuis.


Kippen
In de tuin wonen onze kippen; Apple, Peach, Kiwi, Berry, Purple en Pink. Ze zijn geadopteerd bij Stichting Red een Legkip. Ze lopen gezellig rond in de ren en zorgen nog steeds regelmatig voor heerlijke eitjes. 
De doodles kunnen natuurlijk niet in de ren maar krijgen wel eenmaal per week een vers gekookt eitje. Een win-win situatie dus! ;-)

Katten
We hebben twee te vondeling gelegde kittens meegebracht uit Frankrijk. Zij zijn met doodles opgegroeid en blijven heel rustig onder alle hondenaandacht. 
Vooral Lucie speelt graag op haar eigen manier met ze en trekt nog wel eens een sprintje achter een van de katten aan. Als de katten daar even geen zin in hebben, maken ze zich snel uit de voeten. Ze zijn op zo'n moment toch echt sneller dan doodles. ;-)